De Herenkamer in Losser

Dagbesteding bij “de Herenkamer” in Losser

Woont u nog zelfstandig thuis maar merkt u dat u wel wat hulp kunt gebruiken om op een goede en prettige manier de dag door te komen? Wilt u graag nieuwe sociale contacten opdoen en wat vaker de deur uit? Dan kan onze dagvoorziening “de Herenkamer” in huiskamer de Oale Toorn in Losser uitkomst bieden. We willen er echt voor u zijn, zodat u:

  • op een ontspannen en zinvolle manier uw dag kunt besteden
  • begeleiding krijgt van ervaren professionals en vrijwilligers
  • gelijkgestemden ontmoet en kunt deelnemen aan afwisselende activiteiten
  • uw oude hobby weer kunt oppakken of juist iets helemaal nieuws leert

Mannen

Alle medewerkers en vrijwilligers van huiskamer de Oale Toorn beschikken over ruime ervaring. Samen dragen we zorg voor het wel en wee van onze deelnemers. Deze huiskamer staat bekend als de Herenkamer, omdat hier alleen maar mannen komen.  We vinden het daarbij belangrijk dat iedereen kan aangeven wat hij graag wil. We doen dan ons best om dit te realiseren. En als iemand geen zin heeft om mee te doen aan de geboden activiteiten, is dat ook goed. Er zijn geen verplichtingen.

Afwisselende activiteiten

De Herenkamer biedt een ruim aanbod aan afwisselende activiteiten. Zo is er op dit moment vraag naar een timmerclub. Een vaste vrijwilliger heeft dit op zich genomen waardoor er inmiddels al verschillende vogelhuisjes in elkaar zijn gezet. Verder wordt er met regelmaat gekaart,  gesjoeld, gebiljart en gewandeld. Ook kunnen we gebruik maken van de duofiets. Per dag overleggen we met elkaar of en zo aan welke activiteit men wil deelnemen.  Ook proberen we met enige regelmaat een uitstapje te maken met de bus van de zorggroep.

Dagprogramma

De activiteiten maken onderdeel van een gevarieerd dagprogramma, dat we bovendien regelmatig aanpassen op de behoefte die er op dat moment is. Wanneer onze deelnemers rond 10 uur binnenkomen beginnen we met de koffie. Dan komen de gesprekken op gang en overleggen we gezamenlijk hoe we de dag gaan indelen. Rond 12 uur is de warme maaltijd klaar. Mannen die liever brood willen, kunnen hier natuurlijk ook voor kiezen.

Na de maaltijd is er gelegenheid om te rusten. Wil je liever actief blijven? Dan kan dat natuurlijk ook. Er is vrijwel altijd een activiteit waar je aan kan deelnemen, en anders zorgen we ervoor.

Na de middagrust is er rond 14.00 uur weer koffie waarna we gezamenlijk bespreken op welke manier we de middag gaan doorbrengen. Om 16.00 uur gaat iedereen weer huiswaarts.

Op welke dagen kunt u gebruikmaken van dagbesteding bij de Herenkamer in Losser?

De dagvoorzieningen in Losser zijn de gehele week geopend.

Let op: voor het deelnemen aan de dagbesteding heeft u een indicatie nodig vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning. Lees hier meer over hoe u een dergelijke indicatie kunt aanvragen.

Woonzorgcentrum Oldenhove/Maartens-Stede

Adres dagvoorziening De Herenkamer in Losser

Souterrain van woonzorgcentrum Oldenhove & Maartens-Stede
Vicarystraat 1 in Losser (Plan route)

Meer informatie of een afspraak maken

Heeft u vragen over dagbesteding bij de Herenkamer in Losser of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met één van onze maatschappelijk werkers om de mogelijkheden te bespreken of een afspraak te maken om eens vrijblijvend een kijkje te nemen. Het contactformulier invullen mag natuurlijk ook. We proberen uw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem voor meer informatie contact op met:
Maatschappelijk werk Zorggroep Sint Maarten (Te bereiken via ons algemeen telefoonnummer)
Telefoonnummer: 088 - 000 52 00

Contactformulier dagbesteding bij huiskamer De Bleek (sociale indicatie) in Losser

Deel of print