achtergrond

Ontdek Gudula tijdens de Week van Zorg en Welzijn 2019

Gudula in LochemTijdens de Week van Zorg en Welzijn zetten honderden zorg- en welzijnsorganisaties hun deuren op om aan Nederland te laten zien hoe het er aan toegaat op de werkvloer. Zo ook woonzorgcentrum Gudula in Lochem. Ben je benieuwd wat we allemaal in huis hebben op het gebied van leven, wonen, werken en leren? Aarzel dan niet om aan te schuiven bij onze activiteiten die tussen maandag 11 maart en zaterdag 16 maart a.s. op het programma staan.

Het programma

Deel je leven is de belofte van Zorggroep Sint Maarten. We kiezen er bewust voor ons leven te delen met anderen omdat we beseffen en ervaren hoe waardevol dat is. Een gedeeld leven is een gelukkiger leven. Tijdens de Week van Zorg en Welzijn laten we je zien maar vooral ook ervaren hoe we iedere dag proberen het verschil te maken in het leven van een ander. Dit doen we aan de hand van activiteiten die te maken hebben met deel je leven en onze kernwaarden: dorps, vitaal, zijn en ontplooiend. Tenslotte sluiten we de Week van Zorg en Welzijn af met de “Ontdek Gudula” Escaperoom op zaterdag 16 maart a.s. waarop we klaarstaan voor alle vragen rondom leven, wonen, werken en leren
bij Zorggroep Sint Maarten en een ieder uitdagen mee te doen met onze escape room! Bekijk hieronder het programma van dag tot dag:

Dinsdag 12 maart: Verrassend Vitaal!

 • Wat is het: een vrolijke en inspirerende vitale activiteit in samenwerking met fysiotherapeut Rene Broersma van fysiotherapie Ter Horst. Natuurlijk ontbreekt de vitale traktatie niet tijdens deze gezellige middag.
 • Hoe laat: 15:00 – 16:30 uur (inloop vanaf 14:00 uur)
 • Kosten: deze activiteit is gratis

Woensdag 13 maart: Winterse soepmaaltijd

 • soepmaaltijdWat is het: onze kernwaarde ‘zijn’ vormt het hart van Deel je leven. We zijn er voor elkaar en mogen zijn wie we zijn. Hoe mooier dan tijdens een gezamenlijke maaltijd kunnen we deze kernwaarde met elkaar delen?! Eten is ontmoeten! We nodigen mensen dan ook van harte uit om met onze bewoners te genieten van elkaars gezelschap én van een heerlijke erwten- of bruine bonensoep. Deze activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door de Stichting Vrienden van Gudula
 • Tijd: 17:00 – 18:30 uur (inloop vanaf 16:00 uur)
 • Kosten: Deze activiteit is gratis, wordt mede mogelijk gemaakt door de Stichting Vrienden van Gudula

Donderdag 14 maart: Beeldende Bingo

 • Wat is het: Bingo, maar dan net even anders.  Aan de hand van prachtige beelden uit de gemeente Lochem gaan de deelnemers met elkaar de sportieve Bingostrijd aan. Prijsjes en traktaties staan volledig in het teken van de kernwaarde ‘dorps’
 • Tijd: 15:00 – 16:30 uur (inloop vanaf 14:00 uur)
 • Kosten: deze activiteit is gratis

Vrijdag 15 maart: Creatieve workshops

 • creatieve workshopsWat is het: rondom onze kernwaarde ‘ontplooien’ presenteren we deze dag in samenwerking met de landelijke Vrijwilligersactie NLdoet een creatieve workshopmiddag voor onze bewoners, cliënten en bezoekers. Laat je talent de vrije loop tijdens deze trendy workshop carrousel (denk aan verhalen schrijven, bakken en mozaïeken) en ontmoet elkaar op creatieve wijze.
 • Tijd: tussen 14:00 en 17:00 kunt u (roulerend) deelnemen aan de verschillende workshops binnen Gudula.
 • Kosten: deze activiteit is gratis, wordt mede mogelijk gemaakt door de het Oranjefonds

Zaterdag 16 maart: “Ontdek Gudula” Escape room

 • alternatieve escaperoomWat is het: deze dag openen we de deuren van Gudula voor iedereen die meer wil weten over het leven, wonen, werken en leren bij Gudula. We dagen bezoekers van harte uit om mee te doen aan onze Escape room. Aan de hand van uitdagende opdrachten en puzzels ontdekken zij alle geheimen en bijzonderheden die Gudula heeft te bieden. Nodig uw vrienden en familie uit!
 • Tijd: tussen 14:00 en 17:30 uur kan een ieder (roulerend) deelnemen aan de Escape room onderdelen: bewoner, collega en Deel je leven!
 • Kosten: deze Escape room is gratis

Voor wie?

Uiteraard is iedereen die al op een of andere manier betrokken is bij Gudula (bewoners, cliënten, vrijwilligers, vrienden, familieleden en medewerkers) van harte welkom. Daarnaast is de Week van Zorg en Welzijn bij uitstek het moment waarop we onze buren, plaatsgenoten en overige geïnteresseerden in Gudula van harte uitnodigen om deel te nemen aan een van de activiteiten om (nader) met elkaar kennis te maken. Of je nu wilt weten of ons woonzorgcentrum een fijne plek is om later te wonen, of je nu op zoek bent naar een uitdagende baan in veruit de leukste sector die er bestaat of omdat je gewoon graag onze bewoners, vrijwilligers en medewerkers wilt leren kennen:

wees welkom!

Woonzorgcentrum Gudula in Lochem
Neem voor meer informatie contact op met:
Woonzorgcentrum Gudula (Lochem)
Telefoonnummer: 0573 – 25 66 55

Plan route naar Gudula

Deel of print