Ook meedoen

Ook meedoen?

Een helpende hand of een leuk uitstapje: word vrijwilliger!

Als vrijwilliger valt er genoeg te doen bij Zorggroep Sint Maarten! Bijvoorbeeld voor een kopje koffie en een praatje zorgen in de huiskamer of een bewoner bezoeken. Of u helpt met handwerken, knutselen of bloemschikken. Maar we mogen ook graag bakken of een spelletje doen. En bent u handig met de computer? Dan kunt u een helpende hand bieden bij het computer- en internetgebruik van onze bewoners. Organiseert u liever uitstapjes, bijvoorbeeld naar boerderijen, kwekerijen, bloemisterijen, musea of gewoon naar de plaatselijke markt? Of bent u graag actief, door te wandelen of een ritje te maken op de duofiets? Ook dan kunt u als vrijwilliger binnen Zorggroep Sint Maarten alle kanten op. Kortom, er is bij Zorggroep Sint Maarten altijd wel vrijwilligerswerk dat ú ligt!

Vrijwilliger: "Dit had ik veel eerder moeten doen!"

“Vrijwilliger zijn geeft mij echt voldoening!”, vertelt Ria Damhuis. “Maandagmiddag help ik vaak bij allerlei activiteiten in de recreatiezaal. De ene keer bij het bloemschikken, dan weer bij het pannenkoeken bakken. En als je dan al die blije gezichten van de bewoners ziet…. Dat geeft mij telkens weer zo ontzettend veel voldoening. Meteen de eerste dag besefte ik al: dit had ik veel eerder moeten doen!”​

Mantelzorg: Nog steeds volop betrokken maar nu op een heel andere manier!

Mantelzorger in Huize Franciscus: “Er viel echt een zware last van mijn schouders toen mijn vader in Huize Franciscus ging wonen”, vertelt mantelzorger mevrouw Gorter. “Ook al heb ik hem daarvoor jaren lang met alle liefde thuis verzorgd. Maar alleen thuis wonen was voor hem geen optie meer. Nu heeft hij in Huize Franciscus zijn eigen kamer, met allerlei persoonlijke spullen waaraan hij erg gehecht is. En in de huiskamer heeft hij gezellig aanspraak en krijgt hij overdag alles wat hij nodig heeft. Dus zijn dagelijkse verzorging hebben ze daar nu grotendeels van mij overgenomen. Maar ze blijven mij in Huize Franciscus volop betrekken bij zijn nieuwe leven daar. Zodat ik als mantelzorger mijn vader nog steeds met van alles kan helpen, wanneer ik bij hem op bezoek ben. Ook al gaat dat nu op een heel ándere manier. Dat geeft mij voldoening en doet hem óók goed, dat merk ik telkens weer als ik bij hem ben!”

Ook meedoen? Via sponsoring of donatie aan een van onze vriendenstichtingen

Elke locatie van Zorggroep Sint Maarten heeft een eigen vriendenstichting. Via deze "Stichting Vrienden van" kunt u locaties van Zorggroep Sint Maarten op diverse manieren ondersteunen. Door daadwerkelijk mee te helpen bij de uitvoering van allerlei projecten, maar ook financieel. Bijvoorbeeld als sponsor of als donateur. Financiële ondersteuning is altijd van harte welkom. Want extra geldelijke bijdragen kunnen het leefplezier van de bewoners aanzienlijk verhogen. Sponsors kunnen (in overleg met de zorgmanager) kiezen voor een eenmalige of een projectmatige bijdrage. Met eventueel als ‘tegenprestatie’ een vermelding op het sponsorbord en/of op de multimediale uitingen van onze locaties. Terwijl donateurs hun jaarlijkse bijdrage kwijt kunnen via de "Stichting Vrienden van". Voor beide geldgevers geldt: Het resultaat ziet u meestal al vrij snel. Maar het mooiste resultaat van uw bijdrage is straks ongetwijfeld: de blije gezichten van de bewoners!
​​​